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28.07.2022 - News article

User Report: Kuttner Austria introduces new healthy 'bowls' to its range

From the farm to the fruit and vegetable wholesaler with a huge convenience range: Kuttner in Austria introduces new healthy bowls to its range.

Ever since convenience products were first introduced to its range, the family company Kuttner has been processing its vegetable produce with KRONEN machines.

KRONEN customer Kuttner from Austria produces new healthy salad bowls

The company supplies its assortment of fresh, processed produce, especially salad mixes with cut and washed lettuce leaves, sliced vegetables and even pre-marinated salads such as potato salad, to restaurants, large-scale catering establishments, companies, and canteens in the local area. Kuttner has been working with the sales agency Führer, KRONEN’s representation in Austria, since Magdalena Köck and her husband Manuel took the helm of the business in 2012. The aim of the cooperation: to implement solutions for the efficient and gentle processing of Kuttner’s fresh vegetable products.

With the latest addition to its range, new bowls packaged as individual portions, Kuttner already has further plans to keep its KRONEN machines extremely busy: alongside sales in its factory shop, it now also wants to offer its bowls in retail outlets. The recipes with creative names such as “Bunte Betti” and “Rübert”, which were developed in house, offer healthy meals produced with a focus on nutritious vegetable products and are already very popular among customers.

In fact, the family company now generates half of its turnover with its wide range of convenience products, which is constantly welcoming new developments. The ingredients for these projects, which are sourced from local farms to the greatest possible extent, are processed with various KRONEN machines. These machines have been proving their worth at the factory in Lower Austria for many years, so much so that some were even purchased by Magdalena Köck’s father. As its assortment of processed products became increasingly successful, the company responded by expanding its range of machinery to meet the growing demand while guaranteeing the same high processing quality.

The production facility with 30 employees uses KRONEN solutions such as two spin-dryers for drying cut, washed vegetables and lettuce leaves, several cutting machines such as a KUJ V and Tona S for slicing a wide variety of products into cubes, slices or sticks, a PL 25 K potato peeling machine, and two belt cutting machines with a cleaning table for cutting vegetables into different shapes. The company also uses a GEWA 3800 V ECO for gently and thoroughly washing lettuce and vegetables and two K120 and K230 mixers for producing its salad mixes.

 

 

Mit den neuen, portionsweise verpackten gesunden „Bowls“ als neueste Erweiterung des Sortiments hat die Firma Kuttner bereits weitere Pläne, die die KRONEN-Maschinen nicht stillstehen lassen werden: Neben dem Verkauf im eigenen Shop sollen sie auch im Handel erhältlich sein. Die im Betrieb selbst entwickelten Rezepte mit kreativen Namen wie „Bunte Betti“ und „Rübert“ bieten gesunde Mahlzeiten, die mit einem Bewusstsein für die wertvollen Gemüseprodukte hergestellt werden – und sind bei den Kunden bereits sehr beliebt.

Der Familienbetrieb erwirtschaftet mittlerweile die Hälfte des Umsatzes mit seinem breiten und stetig weiterentwickelten Sortiment an Convenience-Produkten. Die Zutaten hierfür, soweit wie möglich aus regionalem Anbau, werden mit verschiedenen KRONEN-Maschinen verarbeitet. Die haben sich im Betrieb in Niederösterreich bereits seit vielen Jahren bewährt, einige Maschinen wurden schon von Magdalena Köcks Vater angeschafft. Mit dem großen Erfolg beim Angebot von verarbeiteten Produkten wuchs auch der Maschinenpark, um die steigende Nachfrage zu bedienen und eine gleichbleibend hohe Verarbeitungsqualität zu gewährleisten.

Am Produktionsstandort mit 30 Mitarbeitern kommen u.a. zwei Gemüse- und Salatschleudern zum Trockenschleudern des geschnittenen, gewaschenen Salats und Gemüses, mehrere Schneidemaschinen wie eine KUJ V und eine Tona S zur Herstellung von Würfeln, Scheiben und Stiften aus unterschiedlichsten Produkten, eine Kartoffelschälmaschine PL 25K und zwei Bandschneidemaschinen inklusive Putztisch zur Herstellung von Gemüse in verschiedenen Schnittformen zum Einsatz. Außerdem werden eine GEWA 3800 V ECO zum schonenden, gründlichen Waschen von Salat und Gemüse sowie zwei Mischer K120 und K230 zur Herstellung der Salatmischungen genutzt.